beroemdheden

Tennisser Kevin Anderson: biografie en sportcarrière

Inhoudsopgave:

Anonim

Kevin Anderson is een beroemde Zuid-Afrikaanse tennisser. Tijdens zijn sportcarrière wist hij in vele professionele competities te winnen en in 2017 werd hij finalist van het Grand Slam-toernooi.

Image

Biografische gegevens

Kevin Anderson werd geboren in mei 1986 in Johannesburg. Hij begon op zesjarige leeftijd te tennissen met zijn jongere broer Gregory.

Een paar jaar later verhuisde Kevin naar de Verenigde Staten, waar hij niet alleen tennis speelde bij lokale junioren, maar ook onderwijs kreeg. Na zijn afstuderen aan de Universiteit van Illinois koos Anderson voor de carrière van een professionele tennisser.

De eerste stappen in tennis

Op 18-jarige leeftijd trad Kevin Anderson voor het eerst op tijdens de Futures Tournament Series in Gaborone (Botswana). En het debuut was gewoon fenomenaal - de Zuid-Afrikaanse tennisser won deze wedstrijd.

In totaal won tennisser Kevin Anderson in een reeks futures twee toernooien en bereikte de finale met nog eens vijf. Ook voor zijn rekening staan ​​vier titels op harde kaft in dubbelspel.

In 2007 won Kevin Anderson voor het eerst de Challenger. In september werd hij de beste op de harde bekleding van New Orleans.

Begin volgend jaar ging Anderson voor het eerst naar het Australian Open Grand Slam-toernooi, waar hij niet verder kon komen dan de eerste ronde. Een paar maanden later haalde hij de finale van het ATP-toernooi. Deze successen hielpen hem om deel te nemen aan de honderd van de beste tennissers ter wereld.

Ook in het dubbelspel ging Kevin merkbaar vooruit. Dit droeg bij aan de overwinning in verschillende Challengers. Mis Anderson en de Olympische Spelen in Peking niet. De 22-jarige Zuid-Afrikaanse tennisser in het enkelspel bereikte de tweede ronde en in het dubbelspel stopte hij in de eerste.

In 2009 lachte het geluk zelden naar een Zuid-Afrikaanse tennisser. In alle prestigieuze toernooien stopte hij in de eerste ronde of in de kwalificatie. De enige troost was de gewonnen “Challenger” in San Remo (Italië). Het is niet verwonderlijk dat het aan het einde van het jaar daalde tot 161 plaats in de Azië-Pacific Region-rating.

Image

In 2010 verbeterden de prestaties van Kevin Anderson aanzienlijk. Hij won op de hardcourt van Button Rouge. Tijdens de US Open wist Anderson in te breken in de derde ronde van de competitie. In dezelfde fase vestigde hij zich op het ATR-toernooi in Toronto.

Eerste overwinningen in een professionele carrière

2011 was een keerpunt in de carrière van een tennisser. In februari werd Kevin Anderson de beste op de banen van zijn geboorteland Johannesburg en voor het eerst de winnaar van het APR-toernooi. Dit droeg bij aan zijn snelle voortgang van de ATP-rating. Daarnaast herhaalt hij zijn optreden van vorig jaar op de US Open en bereikt hij ook de kwartfinales in Miami. Anderson eindigde het seizoen op de 32e plaats in de ranglijst van de beste tennissers ter wereld.

Het volgende jaar begon voor Kevin niet slecht. In Australië bereikte hij de derde ronde en herhaalde deze prestatie vervolgens op de banen van Roland Garros. Hij won ook het ATR-toernooi in Delray Beach (VS). Deze resultaten bleven dat seizoen echter het beste voor Anderson.