Lewis Hamilton: wereldkampioen carrière

Inhoudsopgave:

Lewis Hamilton is een beroemde Britse Formule 1-coureur. Nu staat hij voor het Mercedes-team, waarmee de piloot in 2013 een contract tekende. Lewis is niet getrouwd. Geruchten over de romantische relatie tussen Lewis Hamilton en Rihanna verschenen vaak in de pers, maar de chauffeur zelf zei herhaaldelijk dat hij de beroemde zanger al lang kende en dat ze gewoon vrienden waren.

Carrière starten

Lewis werd geboren in 1985. Op 11-jarige leeftijd begon hij met karten, zoals de meeste Formule 1-rijders. In 2001 nam hij deel aan de winter Formula Renault-serie. Hamilton reed vier races en behaalde een algemene 5e plaats zonder een enkele medaille te winnen.

Debuut en kampioenschap

In 2007, in zijn eerste race, won Hamilton het brons. Iedereen schrok van het Britse debuut. Maar dat was nog maar het begin. Bij de Grand Prix van Maleisië werd Lewis Hamilton de tweede, waarna hij zilver won in Bahrein, Spanje en Monaco. De zesde en zevende etappes van de Formule 1 werden voor de piloot "goud". Voor het eerst betrad Lewis de hoogste trede in Canada en de tweede keer in de Verenigde Staten. Vervolgens won Hamilton brons in Frankrijk en het VK. Daarna was er een mislukking - 9e plaats bij de Europese Grand Prix. Na de mislukking kon Lewis Hamilton onmiddellijk winnen - de Hongaarse Grand Prix leverde de piloot het derde goud in zijn carrière op.

Vervolgens, in drie fasen, kon de Brit niet één keer winnen, maar slechts één keer op de tweede plaats. In Japan wist Lewis Hamilton opnieuw te winnen. De 16e Grand Prix van het seizoen, die in China plaatsvond, was een ramp voor de atleet. De piloot kon de race niet afmaken en bemoeilijkte de strijd om de titel aanzienlijk. In de laatste race van het seizoen in een van de bochten kwam de auto van Hamilton tot stilstand. Hierdoor behaalde hij de zevende plaats, waardoor hij in het debuutseizoen niet kampioen van de Formule 1 kon worden.

Maar de Britten hoefden niet lang te wachten op het kampioenschap. Al in het volgende seizoen wist hij de Formule 1 te winnen. Na de overwinning in Australië behaalde Lewis de 5e plaats in Maleisië, hij werd 13e in Bahrein. Daarna kon hij terugkeren naar het podium. 3e, 2e en 1e plaats die de rijder behaalde in respectievelijk Spanje, Turkije en Monaco. Na de bijeenkomst tijdens de Grand Prix in Canada en de 10e plaats op de podia in Frankrijk, wist Hamilton in vijf opeenvolgende races vier podia te winnen, waarvan er twee goud werden. Lewis behaalde zijn laatste overwinning in het kampioensseizoen in China. Met 98 punten won de Brit het algemeen klassement.